söndag 20 juli 2008

Lika men så olika

 
 
 
 
Två hundar, samma ras, olika stamtavlor, så lika men ändå så olika!
Hur mycket är arv, gentik hur mycket är miljö?
Vår familj ser annorlunda ut vi har barn det hade vi inte när Pompe var valp...vi hann träna mer och gick på kurs en gång i veckan. King har en klok hund som fostrar honom tillsammans med oss. Han får gå lös mycket mer och är mer följsam.
Pompe hade örnkoll på allt omkring sig och har det än idag, King är lite coolare tar det mer med ro. Idag tex var vi ute och tränade inkallning, det var andra som var ute ock lekte, tex en annan valp 15 m bort och King sprang emellan oss och sen jagade han humlor! King älskar klöverblom med humlor! Pompe hade dragit iväg och kollat! När vi tränade så var det kolla där, titta en spindel, ett blad, ngn gick förbi.....han har alltid full koll! På alltomkring! Pompe har fortfarande full koll! King jagar gärna tennisbollen när det rullar, Pompe är en bollhund, han jagar hopar coh skuttar!
Igår kväll låg hundarna och hade span, en liten och en stor, undra vad dom tittar efter? Pompe har blivit grå i ansiktet det senaste året men han är en riktig snygging! Undrar hur King blir när han är stor? Pompe har ett fantastiskt tålamod som lekfarbror, dom brottas, jagar varandra och King tuggar på Pompe....
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Skogsstjärna sa...

Intressant att höra att ni upplever dem så olika! Vore kul att höra mer om hur de skiljer sig åt, så jag kan jämföra vem Kasper liknar mest.

King sa...

Pompe är mentalbeskriven och ligger lite över snittet på jakt och lekfullhet. När han var valp så hade han fullkoll på allt. När vi skulle belöna honom sågjorde vi det försiktigt försiktigt med klappar bara godis ibland annars så gick han igång. Pompe kan man "Jackpott belöna" han är kräsen när det gäller godis, är han inte nöjd så spottar han ut och vill ha ngt godare, han vet skillnad på 1 godis eller många, Jackpott! King känns lite mjukare, lite lugnare. Han är inte lika ivrig, han tar det lite mer med ro. Han har humör vet vad han vill men kan sätta sig ner och bara betrakta och vänta. Godis efter promenad så ska hundarna sitta ner Pompe är sugen och ivrig och King sitter och väntar på sitt. King leker och busar med Pompe på ett sätt som vi inte busade när Pompe var liten. Det kanske är som med barn , vi har mer erfarenhet nu? Dom är underbara båda två!

Skogsstjärna sa...

Hoppas kunna mentalbeskriva Kasper också framåt hösten. Spontant låter Kasper mer som Pompe. Men det kan nog vara som du säger, man lär sig efter hand hur man ska göra (och inte göra) och hanterar därför hund 2 på ett annat sätt än hund 1. Sen är väl mentaliteten olika beroende på linjer och så.