söndag 1 juni 2008

Hundvalpar, barn och andra hundar och varför springer människor?


Hundar och barn hör liksom ihop. Vi hade hund, Pompe, redan innan vi fick barn. Pompe har hjälp till att tvätta munnar och öron på barnen! När det kommit nya små barn i familjen så har han alltid älskat dom! Han vill gärna hälsa på spädbarn om han bara får! Hur många föräldrar tycker att det är kul när en Hund! ställer sig på bakbenen och vill lukta på bebisen?
När barnen sen blir större så har han allt tålamod i världen med dom! Ena systerdottern har noggrant undersökt hans tassar och klor! Det är helt Ok tycker Pompe. Att han i gengäld vill hälsa glatt och ibland i sin iver tippar barnet är smällar man får ta! Systerdottern älskar Pompe han är bäst! När dom första orden började komma så var Pappa och Pom ibland de första. King är lite läskig tycker hon, Pompe är mycket bättre!

Pompe är en fantastisk storebror! Han är underbar med King. Vi kan i timmar titta på leken och samspelet mellan hundarna.

Sonen i huset tycker att King är lite jobbig, han har ju tuggat sönder favoritkallingar och kissat på en Pokemontidning....den hårda vägen för att lära sig att plocka upp.
Dottern tycker att allt är Ok, kanske inte så roligt att bli biten men allt King gör går bra, helst skulle hon hålla på med King hela tiden.

På våra promenader möter vi många hundar och joggare. Hundarna hälsar King försiktigt på, han är så väluppfostrad Martina!, lägger sig ner på rygg och hälsar så försiktigt, sen blir det åka av. Härom kvällen var han mer grå än vit efter att ha lekt med Wilma!
Första joggaren King mötte sprang han efter. Mannen vände sig om och sa nej! King kom snabbt tillbaka till mig. Numera tar King några försiktiga steg och tittar förundrat efter joggarna!
Pompe bryr sig inte alls om joggare!

Häromdagen vägde vi King. Han väger 3,9 kilo och är 12 veckor gammal.
Pompe väger 11,4 kilo och är 8 år, är ca 37 cm hög mätt på utställning.

Spännande att se hur King utvecklas och hur stor blir han?
Pompe känns som en stor, lugn, trygg hund jämfört med en härlig, ljuvlig liten valp!

En vanlig fråga vi får är det en tik och hennes valp? Vad kan folk om hundar?

King ligger bakom mig och sover, solen lyser vattnet glittrar, känns som en bra start på dagen!

Inga kommentarer: