söndag 15 juni 2008

Intensiv valpkurs i helgen

King är familjens hund nr 2, så för att repetera våra kunskaper så blev det en intensiv valpkurs på helgen. Hunden kan allt men vi människor måste lära oss att visa hunden vad vi vill!
Pompe har en bra grundlydnad men inkallningen sitter inte 10 gånger av 10, så han kan inte gå lös överallt. Lös hund - osynligt koppel! Det har hänt mycket inom hundträning på de 8 år sen som Pompe var valp. Träning med lina har kommit stort och många av de hundar vi möter har lärt sig att gå lös med hjälp av lina. Nu är alla raser olika. Gårdshunden är vaken, intelligent och allert! Vi har jobbat massor med Pompe men han har ett otroligt minne. Går han lös och får tråkigt, kommer han ihåg om han såg en katt i andra änden av parken och drar dit...Då är det inte helt lätt att bryta. När han var valp och vi tränade så hade han koll på allt omkring, kolla en spindel ! en snöflinga ! så höll han på. Pompe är mer traditionellt tränad. En lättlärd och smart hund!

King går lös nästan jämt när vi rastar och tar korta promenader. Han följer med bra både när vi går själva och Pompe är med. Han ska tränas med långlina! Nu i helgen har vi övat på sitt (Det kunde han redan ifrån början!) ligg, passivitetsträning, ögonkontakt, godissök på marken och godisträd, hantering, koppelträning. En intensiv och rolig helg med valpar och mycket lärdom. Vi har övat och fått massvis att fortsätta av öva på. Nu får maken läsa in sig och så fortsätta att öva!
King är en lyhörd så vi hoppas på att vi gör ett bra jobb med honom!

Inga kommentarer: