måndag 17 november 2008

Ananas paj - här är receptet mamma!

200 grader i minst 20 min

Fyllning: 1 ägg vispas med 1/2 dl socker, 3 tsk vaniljsocker ner med 1 stor burk krossad ananas (väl avrunnen) och 2 dl creme fraiche gör sen
Deg: 3 dl vetemjöl, 2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 150 g smält smör vispas ihop tryck ut i en form
häll i fyllningen och grädda tills den har en vacker färg , 200 grader i minst 20 min!

Serveras kall med vaniljglass!
(Bakas med för del dagen innan, kan också frysas enl kollegan jag fick receptet av!)

1 kommentar:

Lena sa...

Hej igen

Låter verkligen smaskens, min mamma brukar göra något liknande och det är så gott. Ja snacka om att Susanne blev förvånad, nu är hon en mycket jordnära och cool tjej så hon klarade det bra men det är så himla onödigt.

Så bra med Kings tänder, finns ju en del tandförluster i rasen, har haft tur med mina som är fulltandade. Viktigt att hålla koll på, särskilt då man avlar. Tänder är ju liksom bra att ha. Ha en skön kväll.

// Lena