tisdag 12 maj 2009

Kallt om fingrarna

är det på kvällarna. Vi har varit på kurs ikväll och började och avslutade med platsläggning. King var mycket lugnare idag och låg en lång stund innan han reste på sig...det kan bara bli bättre! Sen tandvisning. Tänk det är lättare att visa tänderna på ett utställningsbord än sittande på marken! Klart då kan man stötta hunden genom att ha kroppskontakt.
Vi övar också vidare på apportering, idag skulle hundarna testa olika saker typ tyg, plastflaskor och andra typer av föremål i olika material. King gillar att bära olika saker! När hunden är lugn får den grejen och när den håller fast berömmer man och byter med godis. Sen jobbade vi vidare med att backa, med ansiktet mot hunden, och få hunden att följa saken belöna med godis eller slänga leksak. (Alla jobbar lite olika då vi kommit olika långt.)

King är glad vill gärna hälsa på allt och alla! Tycker att det är trist att sitta still och "pratar" då gärna...blir till att öva mer stadga och att öva i att ha det riktigt tråkigt! Bryta glad lek och övergå till ingenting - passivitet!

Skönt att komma in i värmen, nu ska jag dricka lite varmt te!

1 kommentar:

Skogsstjärna sa...

Kasper tycker också att passivitet är tråkigt och svårt. Er kurs verkar bra annars?