torsdag 3 juni 2010

Handling & Myggbett

Veckan inleddes med två mastodontpass med handling. 4 timmar 2 dagar i rad, ger en trött men lycklig hund! Vi började kursen med ett kort teoripass och sen fick vi gå, gå och gå runt i ringen. Fördelen med att inleda med en gemensam promenad är att hundarna känner av varandra, lydnadskursen började också så och vi gör så ibland på träffarna också, funkar så bra!

Sen hundens namn, KING, också vänd, och så höll vi på. Kan hunden sitt namn? Klappa och känn igenom hunden. Kan ngn annan känna på hunden?

Använda handen som target, belöna med en köttbulle som försiktigt hålls fram och hunden får ett litet försiktigt gnag på, när vi ställer upp hunden. Hunden ska stå med attityd och visa upp sig naturell. Vi har övat på att flytta fram- resp bakställ.

Träna på bordet, en litet liten bit köttbulle på bordet, upp med hunden klappa över ryggen och så ner med hunden. Öva mycket och ofta. Målet är att hunden ska längta upp på bordet.

Sen har vi övat på vad domaren tittar på och att se på domaren, att visa upp hunden.

Har jag & King lärt oss ngt? Det får framtiden utvisa!
En kul och roligt kurs! På söndag kväll ska vi börja öva på LP1 igen på allvar. Nästa måndag ska vi på träningstävling. Jag hoppas att myggen inte är lika sugna på norra sidan om stan. På södra sidan var dom glupska och lämnade stora röda knölar efter sig...så många och så hungriga...

2 kommentarer:

Anna Dahl sa...

ja kött bulle tricket är bra.Fast Missy tar halva handen.Det skulle aldrig en gårdshund göra:))

Lillebror sa...

Å vad kul me kurs gott me köttbulle
kan jag tro.Tack för inlägget i min blogg:) ja har oxå drömt om en brun gårdshund länge så vi levt i samma dröm o så fick vi björnbröder
så mjuka o goa goare hund finns inte.Lycka till på agilitytävlingen o ha en riktigt fin sommmar.//Annika m grabbar.