lördag 12 juni 2010

Varför åker man till Arboga...


Nääää jag stannar hemma!


Borta bra men hemma bäst?


Sverige ska ses genom ett bilfönster hävdade redan farfars far!


Pålitlig hundbil!?


när man ska till Avesta?

Snabbt in med hund och dotter i bilen i morse, ville gärna vara ute i tid för att varva ner och värma upp hunden. Kunde kanske vara kul att titta runt lite när vi väl var framme?
Tittade på Hitta igår för att se hur vi skulle åka och knappade snabbt in adressen på navigatorn i bilen och så åkte vi. Enköping och Västerås, jag funderade lite kort hmm skulle vi inte åka uppåt vid Enköping? men bilen har lett oss rätt förr så det var bara att stå på. Köping och sen Arboga (Två snarlika adresser också!) men det kändes inte rätt, inga skyltar, stanna till och titta i pappret.
ARVIKA!!! Klockan var strax efter 10 och King skulle in som nr 54 i ringen och navigatorn visar att det tar 1,5 h att hamna rätt. Domaren dömer 20-25 hundar per timme, det kan gå eller så är det helt kört? Vägarbeten och rörigt och långsamma bilar i vägen men vi åkte vidare mot Arvika.
Tank-lampan började lysa: skulle gå att köra 3 mil till när vi väl var framme...

Hittade en p-plats precis utanför ingången, dottern hade tagit av selen/säkerhetsbältet och klara färdiga gå vi rusade ut ur bilen och klockan var väl ca halv tolv. Självklart ring 8 låg längst bort.
Väl vid ringen så var det två hundar kvar och så började bedömningen av vår ras!

Men det gick inte så bra, (jag vet det är lite tramsigt...) visst det blev en 1:a och 4 i kk med Göran Bodegårds bedömning:
"Bra storlek. God könsprägel. En aning lätt önskar mer benstomme. Bra skalle och ögon. En aning lång i nospartiet. Önskar mer bredd i hals o kropp. Trevliga typiska korrekta rörelser. Fint ansatt och korrekt buren svans. Bra päls och färg"


Så vi hoppade in i bilen igen och fick börja leta efter någonstans att tanka och sen välja rutten hem! Det gick mycket bättre!

Nää, nu räcker det med utställningar ett tag, nu håller vi oss hemma i stan istället! Visst är det tjusigt på landet och vägarna, men måste allt låta så lika? Arboga - Arvika????

Dottern undrade i bilen " Mamma om Dalarna är bra på att göra Dalahästar vad är Stockholm bra på att göra? Vet inte får nog fundera säger jag, Wasamuseet, Skansen, Slottet, med det gör vi inte det finns ju bara där? Vi kan alltid titta på datorn då hittar vi svaret säger Dottern glatt!

Så kvällens fråga är "Vad gör vi i Stockholm? Dalarna gör Dalahästar osv?

4 kommentarer:

Sofia sa...

Härligt att ni hann iaf, men trodde nog bedömningen skulle bli lite annorlunda med tanke på Stockholm (samma hund/samma domare)! Men men så är det, bara att ta nya tag. Jag ska till Avesta imorgon med terrier brasileiron, då möter hon sin kullsyster och dom brukar vinna varannan gång;)

Anna Dahl sa...

ha du gjorde en Anna!!jag kör alltid vilse hittar aldrig och kommer aldrig ihåg hur jag körde sist....

Sofia sa...

Tack för tummhålningen, det gick vägen. Blanca blev BIR och SV V-10;)

Jenny Beckman sa...

vilken historia, att ni orkade genomföra resan, imponerande!