lördag 14 augusti 2010

Tollarp 1 ökkk 4 bhkl Cert!

Tack alla för en trevlig, rolig och fantastisk helg i Tollarp!

Vi började med åskoväder när vi kom ner på torsdag kväll och sov första natten i bilen för i ösregn och mörker så slår man väl inte upp ngt tält!? Dottern som var med tyckte att det var otäckt med åskan och spännande att sova i baksätet. På torsdagen var det avelsforum spännande diskussioner som lär fortsätta. På eftermiddagen var det klubbmästerskap i agility, så många duktiga ekipage och sen jag och King som behöver öva mer, i alla fall jag...handling är knepigt och det är lätt att missa i sin kommunikation. King tycker att det är roligt och det är det viktigaste.

På lördagen var det då dags för utställning av valpar och hanar. Så spännande och så många fina hundar. Under pausen var det dags för barn med hund och dottern visade King strålande och fick en 4:e placering med rosett och pokal! Sen var det dags för den öppna klassen.
15 anmälda i öppen klass och till slut var det 5 kvar och King var en utav dom! Vi blev vinkade längst fram och så blev vår placering! 1 i konkurrensen med ck! Jag blev så paff. Efter championklassen där 7! fick ck var det BHKL. Vi var många in i ringen och till sist så var det 5! kvar, 3 championer och så King som 4:a med cert! Det känns fortfarande lite overkligt men otroligt roligt!

Karl-Erik Johansson tyckte så här, Typ och helhets intryck: Utmärkt. Färg: vit/brun. Mentalitet: Utmärkt. Detaljbeskrivning: "Mycket bra huvud. Välburna öron. Kunde ha lite tydligare stop. Bra bett. Bra hals o rygg. Lång svans. Mycket bra vinklar. Utmärkta rörelser. Visar sig bra."

Dottern ville fira med glass så vi åkte in till Tollarp och åt glass, för var finns skumpan?

Lördag i Tollarp innebar lydnads tävling, i år officiell, så nu har vi debuterat även på lydnads planen. King var så trött, så trött, han tyckte att det var mysigt att ligga där i gräset på magen med benen rakt bak. Vi ska träna vidare och se om vi hittar ngn tävling att anmäla till.
Kvällen avslutades med grillfest! Dottern var trött vid 10-tiden och tyckte att vi skulle gå och lägga oss, så det gjorde vi. Strax efter gick strömmen som inte kom igen, igen förrän imorse vid 9 tiden. Tack till väderguden som gjorde att vi slapp det stora Skånska ovädret!

Jag försökte blogga med mobilen med det enda det blev var titeln, men väl hemma så fick det bli lite text också. Tack för en trevlig helg och tack alla som jobbar hårt för att det ska bli så bra som möjligt! Jag hittar inte sladden till kameran så bilder blir det en annan dag... Pompe är överlycklig över alla nya leksaker som King kom hem med. Pompe lade beslag på ALLA!
Det tar nog nga dagar att smälta dessa dagar! God Natt!



8 kommentarer:

Egil sa...

Tjohoo!

Lena sa...

Bäst att jag tjoar på rätt inlägg för säkerhet skull :-) TJOHOOOOOO GRATTIS till 4Bhkl med CERT till snygga killen. Vilken lycka. Det är någonting det att placera sig så långt fram på gårdisvärldens största utställning. Så duktiga ni ÄR! Så synd att vi inte kunde vara med och heja och hurra. Men glada är vi det ska ni veta!
//Bensbybrudarna

Ewa sa...

Ryktet sprider sig snabbt, och jag vill förstås instämma i grattiskören!!! Vad kul med ett cert och bra placering - och på Tollarp också!
Kram från oss på västkusten! :-)

Sofia sa...

Grattis!!! Härligt med cert på den största gårdshundsutställningen!

Jenny Beckman sa...

Haha grattis, underbart! Oj vad ni är duktiga båda två, eller alla tre, dottern också!
Jag missade Tollarp i år, men skall planera bättre till nästa år, för kul är det!

Maria, Gimli & Sören sa...

Stort GRATTIS till certet o den fina placeringen på Tollarp!! Stiliga King!!
Himla kul o ses!!

karin persson sa...

Hej och ett riktigt stort Grattis
till Certet och till din duktiga dotter,så coolt.Hälsa henne det såå duktig.
Stor kram från mig
Karin/Douglas

Anonym sa...

GRATTIS till Kings Cert. Mvh Marika Lindelöf