tisdag 25 januari 2011

Kurs start

Jag trodde att vår kurs startade igår men upptäckte när jag kom dit igår att den startar idag...vi fick ialla fall en skön promenad hem.
Idag var rätt dag! Rally lydnad hos Hundens Hus. 7 hundar totalt: 2 dsg, 1 bostonterrier, 1 Bishon Frise, nyrakad!, 1 tollare och 1 jaktlabrador och 1 blandras typ russel/corgi. Vi fick köra nga kontakt övning, godis för titt i ögonen (King gillar inte ngn längre ögonkontakt), sen stå framför hunden, ögonkontakt, backa bakåt och hunden ska då följa med framåt! Nosdutt i handflatan och sen få hunden att följa handflatan!
King är antingen en mönsterelev eller raka motsatsen? Han är intresserad och pigg, är gärna visningshund! Om någon annan får chansen att visa eller kursledaren prata och det tar för lång tid så pratar han själv! I kurslokalen finns en balansbom och det är Kings favorit. Vi testade och den sitter med kontaktfält och allt! Vi har inte varit i närheten av ett hinder sedan augusti. Ja, han tror fortfarande att det är hans hinder, en av de andra hundarna var i närheten och King knorrade lite....en kul kväll hade vi!

Inga kommentarer: