söndag 22 mars 2009

Sprätter

King har börjat sprätta med bakbenen när vi är ute! Inte varje gång men nu sprätter han. Tänk så fort det går...
Han lägger sig fortfarande ner om det dyker upp en "vuxen" hund, men snart ska det nog kaxas.
Det är kul att se hur dom utvecklas. Ifrån en pyttesöt liten valp till en till höjden klar hund som sen ska bli färdig i kroppen och även i knoppen. Vid två års ålder brukar dom vara mer klara till kroppen och huvudet. (Märks på gårdshunds träffarna, tvååringarna år tuffa & kaxiga...)

När Pompe var 5 år gammal då tyckte vi att han kändes klar. Snygg (har han alltid varit!!) smart, lydig, följsam och ett visst lugn hade också kommit!
Två hundar av samma ras, visserligen helt olika stamtavlor, dom är så lika men också så otroligt olika till sättet. Pompe är full fart frammåt hela tiden, bråttom bråttom, allt ska ske snabbt, snabb i huvudet och rörelser.!
King är lite mjukare, inte försiktig han är mer orädd, har lite mer tålamod och är mer följsam.
Lycka är att få glädjen att leva med två underbara hundar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Birgitta och tack snälla, snälla för det du skrev i vår GB!
Jättekul att få läsa om hur mycket du jobbar med dina hundar, och hur bra det går för er! :-) Lycka till med både agilityn & lydnaden - kanske kommer ni till rasspecialen i Tollarp i augusti och tävlar? :-)
Ha en riktigt skön vår önskar Ewa, Humla & Hallon.

Hot Hippi sa...

Hej, Tack för ditt inlägg.
Härligt att läsa om dina två. Tråkigt när de inte mår bra. Hade själv en innan Hippi så jag njuter av varenda minut med Hippi och ser fram emot Noella. Tror det ska gå bra trots att det bara är ett och ett halv år mellan dem.Hippi är så lättsam och klok så det ska bli spännande och se hur hon agerar mot ett litet yrväder!