tisdag 19 maj 2009

Kurs, igen

Härligt med tisdags kvälls kurs!

Inledde med platsläggning och tandvisning, går bättre och bättre! Det viktiga är inte att gå långt ifrån hunden utan att hunden lyckas med momentet! Stadga!
Vi körde fritt följ med språngmars och en del kommendering, march, språng, halt, höger om, långsam march, höger om halt.... så snyggt King!!! Rätt blick & kontakt!!!
Sen blev det lite apportering, gick väl sådär så jag tog fram ett litet pipljud och det höjde aktiviteten. Vi började också med läggande under gång, öva att lägga hunden vid sidan och lämna kort först sen öka avståndet. Det har vi övat lite förut så det gick ganska bra!

Avslutade med inkallning första gick lite försiktigt men den andra satt!!!!

En härlig kväll med kul kurs & trevliga kurskamrater!

2 kommentarer:

Ewa sa...

Hej och tack snälla för dina tips! Visst är det kul att träna, och det låter som att ni går grundligt tillväga vilket är toppen! Humla har inga problem med att apportera, utan svårigheten ligger i att sitta stilla vid min sida och hålla apportbocken. Jag tycker att jag provat det mesta men inser att jag nog måste nog backa och börjar från början, och där kan jag säkert ha hjälp av dina förslag.
Har dessutom alldeles nyligen köpt en suveränt bra bok som Yohanna använder i sin träning ("Lydnadsträning i teori och praktik" av Cecilie Köste och Morten Egtvedt), och som jag hoppas kan hjälpa mig framåt.

Lycka till framöver - kanske får vi se er på Tollarp i augusti?
Ha en fortsatt skön vår hälsar Ewa

Ewa sa...

P S - Lycka till på utställningen i helgen! D S