lördag 7 november 2009

2 minuter

lång är platsläggningen i LP1. 2 min är lång tid.
Idag hade vi kurs och körde en träningstävling. Lerigt och regnet hängde i luften och marken luktade tydligen jättegott...
Vi började med en platsliggning där alla stannade bredvid hunden, King satte sig upp en gång, så "Ligg" igen och sen låg han. Tandvisning, han blir så glad, kommer en människa och hälsar på mig! Hopp och hälsa, sen sitter han snällt. Fritt följ, brukar gå bra, men idag var det mycket nos i backen, svängarna gick bra. Inkallning, yes! Sen drog King mot en annan hund som lekte i skogen intill...men kom tillbaka när jag ropade och pep med favvo-pipet, beröm och så fortsatte vi!
Ställande under gång, fot, King gick ett par meter ställde sig och stod kvar. Läggande under gång funkade inte heller, han stannade kvar när jag gick och la sig ner, hmm, bara gå tillbaka och hämta hunden. Apport, King vänder undan huvudet och det blir en klockren 0:a tar ej apporten (Senaste dagarna har han burit runt på den hemma!).
Hopp över hinder: hoppar snyggt efter kommando men sätter sig bredvid mig lite långsamt. När alla 9 ekipage är klara så avslutar vi med en platsläggning. King ligger som andra hund på vänstra kanten.
1 hund är inte med så det ligger 8 hundar (hunden längst till vänster där stannar matten kvar ska tävla imorgon och vill inte chansa), på andra sidan ligger en tik som matten går tillbaka till och belönar och lämnar igen, tiken bredvid henne ställer sig upp nästan på en gång men står kvar på stället. Sen en hane som ligger stilla och kvar i hela momentet. Sen när knappt halva tiden har gått så blir det kalabalik på högra kanten: tre hundar som springer fram och tillbaka, lite runt och mattar och hussar som också springer runt och ropar.

Vad gör då King? Han ligger, snusar lite tittar på när dom andra springer runt, men HAN LIGGER KVAR!!!!!!!!! I 2 minuter med alla denna störning omkring och 2 minuter känns som såå lång tid... Jag är så glad! Vi har tränad mycket att vara "kvar" och det kan ha gett resultat!
Första gången han ligger hela tiden och snacka om att göra det med bravur! Bästa Kingen!

5 kommentarer:

Jenny Beckman sa...

Nämen, vad otroligt duktigt av honom och av dig! det måste nästan vara en av de svåraste störningarna när andra hundar busar omkring..
Luma är känslig för störningar, hon flyger upp om hon hör något bakom sig. Mycket att träna på...Ibland känner jag mig alldeles snurrig av alla delar som skall till, men det finns ju tid!

Norra Vildans sa...

Fantastiskt bra gjort av King att ligga kvar under sådan störning, det var inte illa. Det är ju otroligt lååååånga två minuter under en platsliggning. Bra jobbat av er!
Susanna

Ewa sa...

Duktiga, duktiga King som låg kvar - där har du gjort ett bra träningsjobb! :-)

Ang inlägget i min GB; det där med att träna i kaninhägn låter superbra, men är tyvärr ogörligt om man inte har ett sådant så därför pågår tränings"läger" konstant här hemma när det gäller att inte springa efter spännande, vilda djur. Synd att ni inte bor närmare så att vi kunde tränat ihop.
Lycka till med er fortsatta lydnadskarriär, och kram fr ett novembergrått västkusten :-)

Annika sa...

Hej Tack för grattiset:)ja du kan sätta in oss som länk om du vill:)
Jag kke kan göra samma med er får vi följa storebror?.Mvh Annika Timon &Qvintus

Måste säga vad duktig King verkar vara vill gå valpkurs men här starar ingen förren till våren:( inga inomhuslokaler.

Y sa...

Tack för grattiset! Det är redan ett äventyr som satt igång, bara alla tankar och att försöka förstå vad som kommer hända... =)

Vad duktig King var som låg kvar, det var verkligen inte illa under de omständigheterna!! Och så ett litet grattis till honom oxå, eftersom jag såg att han påbörjat sin karriär som "riktig" gårdshund. =)