lördag 14 november 2009

Kurs avslutning

Idag var sista kurstillfället på tävlingslydnaden. Lars vår kursledare hade med sig sin fina Golden hane som extra störning, han störde lite..tänk så fort hundarna anpassar sig till en flock som träffas, dom bryr sig inte om varandra, men har ändå full koll. Kommer ngn ny då skälls det! Kul att få se hur det ser ut med "riktig" lydnad!

Vi började med platsläggning och det blev ganska rörigt... ett par tikar stack och bråkade lite med varandra, King gick till störningshunden och ville visa att han var snäll, så det var bara att hämta honom och vi alla började om. Sitt, koppla loss, lägg ner och lämna...15 m King var lika duktig som förra gången trots massor av störning, springande hundar, människor osv. King låg kvar i 2 min!!!!! Det har helt klart satt sig! Efter blev det en liten lydnadsbana, med hunden lös hela tiden, en i taget. Vi fick börja och King följde glatt med, först linförighet, satt bra!!!! Mycket beröm! Läggande under gång funkade med dubbelkommando! Inkallning, ca 20 m, King reste sig och gick ett par steg , lade sig ner, stannade och kom sen glatt och snabbt på kommando. Ställande under gång: ngt tveksamt, han stannade och visste nog inte riktigt vad han skulle göra? Hopp satt som en smäck!
King gick lös på förflyttningarna mellan momenten och hängde med bra med fin kontakt! Kursledaren hade varit tävlingsledare förra helgen och tyckte att hundarna hängde med dåligt mellan momenten (typ sprang omkring) och ville att vi skulle öva på det idag.
Nu gäller det att träna vidare, så blir det nog tävlingstart till våren!

4 kommentarer:

Anna Dahl sa...

Duktiga ni är.Har ni gått någon ren klicker kurs??Är så sugen att testa det med Missy.

Jenny Beckman sa...

Oj vad roligt, det låter som ni börjar komma loss! Imponerande med platsliggningen och väldigt gulligt att King vill visa sig snäll...

Skogsstjärna sa...

Vad ni är duktiga! Ska bli spännande att se utvecklingen framöver. :)

Norra Vildans sa...

Tack för gratulationen ang Biancas höfter, det betyder så himla mycket för mig. Ska du ställa ut King i Gnesta? Skulle vara kul att träffa honom och dig förståss.
Susannna