söndag 19 oktober 2008

Lat söndag





Idag har vi mest bara varit. Träffade en hundägare idag som hade en valp som tydligen var renrasig men inte registrerad för valpen skulle inte ha blivit till...tiken hade redan två kullar direkt efter varandra eller om hanhunden bara hade en kula? Visste inte varifrån valpen kom men kenneln ville inte berätta om sig för då skulle dom få problem.....avlivning av valpen eller "smyga" bort den. Är det inte lite sorgligt? En jättetrevlig valp var det hursomhelst, men stackars tik? Det går ju att göra ngt åt en tjuvparning men varför väljer man då inte det? Jag har ingen egen avel men hur resonerar man? Borde inte omsorgen om hundarna vara större? Förstår att det är känsligt men inte ska man avla på djur som har defekter som kan ge valpar problem? Kulor, HD osv.

Det är inte lätt att leva med en hund som man vet att hunden inte mår riktigt bra eller att gå och vänta. En hund visar inte smärta och den dag det är dags så har det förmodligen varit dags länge...

Jag är glad för varje dag som Pompe är pigg och glad! Han är i kanonform och har allt tålamod som behövs med King. Pälsen är blank, konditionen utmärkt och så även aptiten och magen! Men visst våndas jag (och resten av familjen).


Höststädning av garderoben och lite foton blev det idag! King bär omkring på tuggbenet, annars tar Pompe det.....

1 kommentar:

Lena sa...

Hej där
Håller helt med dig. Finns inte något försvar för att låta tiken föda en valpkull på det sättet. Går ju faktiskt att göra något åt. Har sett så många exempel på tokigheter. En kennel i Finland som nyligen fick en kull efter en hund med D höfter. En kennel söderut som just fått en valpkull efter en hane som inte var mer än åtta månader då han parade tiken. Jag förstår det inte. Tycker precis som du att hundarnas bästa måste komma först. Jättetrist. Ha en fortsatt härlig söndag.
//Lena