onsdag 22 oktober 2008

Träning

Onsdag - Kursdag, idag övade vi på inkallning, läxa var att befästa det ljud vi valt. Vi jobbade med långlina gick kors och tvärs mellan varandra och runt, för störningen, och King följde med. Han var så duktig! Stannade jag så satte han sig brevid! Det har vi aldrig övat men han var med! Vi jobbade med Stopp, när hunden gick framför i linan, Stopp! Foten på linan fram och belöna, tanken är att hunden ska stanna och vänta tills man kommer fram. Vi började också med att ha hunden sittande bredvid och jobba med stanna, när ngn gick förbi! Gick galant! Även när andra hundar gick runt oss. Sen stod vi i en ganska stor ring och Stanna kvar! Lämnade hunden och gick runt och tillbaka. Det var lite svårare, sen kom jag på att när man går mot hunden ska man inte titta på den, då är risken större att det kommer till en....då gick det bra! Det är så roligt! King tar kontakt och tycker att det är kul, han blev lite trött på slutet, men det är så Roligt!

Lydnad är kul!
Det klassiska är att "En lydig hund är en lycklig hund" men min kollega Lasse hävdar att "En lydig kvinna är en lycklig kvinna.....

Känns lite lyxigt att gå kurs med bra tränare och bara vara 3 st!

2 kommentarer:

Skogsstjärna sa...

Vad kul ni verkar ha på kursen! ;) Vi har också börjat på kurs, i viltspårning. Fick blodad tand i Tollarp...
Lycka till på utställningen med King!

King sa...

Det är jättekul! Hittade ett nytt godis i Djuraffären som är väldigt attraktivt!
Stor skillnad på att jobba med King jämfört med Pompe. Pompe kunde man knappt belöna för då blev han så till sig och kom av sig. Lycka till med spårningen, det är också kul!!!