lördag 31 januari 2009

Utmanad!




Vi har fått en utmaning ifrån Eva & Kasper!
· sätt och personlighet
· träning
· motor
· kamp
· uppfinningsrikedom
· råttfångartalang
· plus blogga senast tagna bilden (oavsett kvalitet)

Sätt & Personlighet
Pompe: Självständig, tillgiven och pratig, vill vara med och bestämma, går upp ur sängen när vi andra står vid dörren!
King: Mjuk, pussig och följsam, är med och kollar på vad som händer
Träning
Pompe: Lätt tränad men man måste se upp på hur man belönar. När han var valp och vi tränade lydnad så belönade vi med rösten och klappar annars avbröt han och blev överlycklig och glömde bort vad i höll på med. Har en bra grundlydnad som lätt plockas fram. Lyssnar bra. Kräsen på godis vill han ha ngt annat spottar han ut och står kvar och väntar på nytt/ngt annat som han är sugen på. Kan med fördel Jackpot belönas dvs mycket godis på en gång när han gör ngt riktigt riktigt bra!
King: Följsam, är superduktig när man tränar, nästan "löjligt" följsam. Bra godis och han viker inte en tum.
Motor
Pompe: Stark behöver högoktanigt bränsle, tänker själv, har full koll på allt runtomkring. Förändring kom i 5-års åldern, då kom ett visst lugn!
King: Stark men är ändå mera lättkörd, har servo.
Kamp
Pompe: Ligger högt på lek I MH. Leker i timmar med King. Kampar gärna. Har dock alltid lekt försiktigt med barnen. Så fort ett barn tagit i hans leksak så har han släppt! Pompe har en enorm egen känsla och ett stort tålamod med barn och valpar!
King: Leker i timmar och det dras hårt i leksakerna. Är dock "väluppfostrad" och lägger sig för vuxna hundar. Gillar att gömma leksaker & tugg.
P & K. Har kommit ihop sig ett par gånger en gång om en ny leksak och en gång om ett
godis regn.
Uppfinningsrikedom
Pompe: Löser enkelt problem och spelar gärna hundspel.
King: Älskar att samla på saker, det som är fint och det man saknar hittar man i korgen. Plockar gärna upp saker utomhus.
Råttfångartalang (Bor i stadens utkant och det finns nog råttor men vi har inte hittat ngn)
Pompe: Har vi tränat med i kaninhängn. Han bryr sig inte om stillasittande kanin men följer gärna en som skuttar iväg. Är supertalang på att "döda" leksaker när man ser hur han skakar nacken så förstår man lätt att en råtta inte har en chans. Pompe fångar flugor!
King: Söker visuellt efter kaniner. Han vet var dom håller till. På kvällspromenaderna håller han utkik och ser han en kanin så skriker han. Har hoppat ner i vattnet och simmat efter änder.

1 kommentar:

Skogsstjärna sa...

Kul att läsa! Ja, du har nog rätt i att Pompe liknar Kasper väldigt mycket till sättet.