tisdag 10 februari 2009

Sederingsrutin

Plegicil är tydligen det man ska ha när hundens höfter ska röntgas. När man ändå är igång så ska
patella ska undersökas. Bettet ska kollas och tänderna räknas. Testikel intyg ska man också ha.

När man väl bestämt sig för 12 eller 18 månaders ålder är det bara att ringa veterinären och boka tid. Gör det ngn skillnad vart man åker?

Vaccination mot rabies? Får kanske vänta det är Världsutställning i Danmark först nästa år.
Ska vi åka? Gruppresa?

Legoland med barnen och semester i Skagen? Alternativen är härligt många!!!

2 kommentarer:

Jenny Beckman sa...

Usch, Luma är bara 6,5 månad och jag har redan börjat fundera lite kring röntgen. Känns ganska läskigt då gårdisarna är ganska drabbade...men det är självklart att göra det tycker jag, så att man kan lägga upp träningen för hunden på bästa sätt, och bra för rasen och för Martina, vår uppfödare. Men läskigt innan man får svar....

Lena sa...

Hallå i stugan
Har upptäckt en sak när det gäller testikelintyg. Det ska ju användas när man parar hanen och skickas in till SKK men har du ställt ut din hund på en officiell utställning så behövs det inte. Då räcker resultatet från den eftersom man kollar testiklarna vid utställning.

Och så en till liten upptäckt vad det gäller rabies. Även om passet är giltigt en viss tid i Sverige så måste man ändå kolla rutinerna i det land man åker till. Finland till exempel så gäller passet bara två år för att få ställa ut sin hund medan Svenska regler säger tre år innan man behöver fylla på vaccinationen. Knepigt va.

Har du upptäckt att dom har ändrat reglerna för utlandscert också. Förr var det ju så att man kunde ta sitt cert i Norge innan hunden var fullcertad i Sverge, ha det vilande och sedan när hunden blev champion i Sverige så blev dom det automatiskt i Norge. Men så är det inte längre, nu måste dom vara champion i ett nordiskt land innan dom får ta championat i ett annat.

Det var dagens "tipsrunda". Du vet säkert redan detta men jag tänkte att jag skriver ett par rader för säkerhet skull. Verkar ju onödigt att betala för ett testikelintyg om hunden är utställd. Ha en toppenbra helg.

//Bensbytjejerna