tisdag 1 september 2009

Social träning

King och jag följde med Jenna och hennes matte Carina på socialträning idag. 10 hundar i olika åldrar och storlekar som jobbade lite tillsammans.
King for omkring och hade lite svårt att koncentrera sig, löptikar i närheten....och första gången i ny miljö. När vi kom hem mötte vi en hemma hund som gick utmärkt att passera, vi stannade till övade lite med varandra. Sen gick King perfekt fot sista vägen hem!
Vi borde samlas, med hundarna, vi som bor i närheten och jobba tillsammans med vardagslydnaden. Vi skulle hjälpa varandra med träningen och tänk så fint hundarna skulle sköta sig på promenaderna vid hundmöten?!!! Varför gör vi inte det? Ska kolla med en av mattarna hon är ju dessutom instruktör....

2 kommentarer:

Lena sa...

Strålande idé, här i Luleå har vi hundhuset. Dit kan man gå på socialträning ett par gånger i veckan om man vill. Dom har förutom kurser m m även socialträningskvällar. Toppenbra, var där med lillräkan när hon var liten.

Tack för att jag får lämna valparna hos dig om det nu blir för mycket jobb att gosa med dom. Känns vääääldigt belastande :-) Ha det toppenbäst så hörs vi av.

//Bensbybruttorna

Skogsstjärna sa...

Bra idé. Här i Vallentuna har vi måndagspromenader som vi gått med på nån gång ibland.

Nu ska vi köra en viltspårskurs här på norrort, känner du nån som kan vara intresserad så tipsa dem!