onsdag 14 oktober 2009

Agility!

Kurskväll i kolmörker & kyla.... Vi började med teori inomhus, svängar, framför- och bakom-byten, sen giuck vi ut och praktiserade. Hunden vid sidan, spring och byt riktning hunden på samma sida, framför-byte! Bakombyte, sätt hunden framför dig, svansen ska peka mot dig, kliv åt sidan och hunden ska titta på dig, belöna!
Inkallning i grupp, alla på en gång, gick bra!!! Sen övade vi inkallning med störning och det gick bra det med. Avslutade med slalom och King satte en 8:a pinnars!!!

Täcke? Nu tränar vi ute och det börjar att bli ganska kallt. Jag har nästan aldrig använt täcke förut men funderar nu på om det behövs? Täcke har jag använt vid runt -20 och om vi då stått mycket stilla, så om man nu ska ha täcke, vad ska man köpa????

3 kommentarer:

Egil sa...

Du ska inte köpa något nytt täcke, vi har ju redan 3-4 stycken.

/Husse

Jenny Beckman sa...

Luma fryser också, så det blir täcke ibland. På kursen sist så hade hon täcke när vi stod stilla och lyssnade, sen var hon utan täcke när hon var i rörelse. Upptäckte förra året att jag köpt ett som var lite för "hårt". Hon fick skavsår i armhålorna efter första användningen,har ju inte så mycket päls där. Det täcket gick fetbort. Har försökt hitta mjuka fleecevarianter istället..

Skogsstjärna sa...

Vårt skrylle är stl 3, 40 cm. Bäst är väl att hitta en butik som har det täcke man vill ha så man kan prova. obtrack har fleecetäcken också, får se om vi klarar oss med detta ganska tunna, eller. Enligt butiken ska det räcka ganska långt.