lördag 3 oktober 2009

Hur leker du med din hund?

Ja, hur gör du?


Frågan fick jag på kursen i onsdags och idag också, kursledarna går runt och kollar! Lek är också belöning, och då ska det lekas rätt! Inte kampa för hårt, låt hunden jobba vi människor kan vara ganska så passiva men ändå roliga och kampa med. Att kampa lite verkar vara en mycket populär belöning. King tyckte att det var jätte kul att hoppa och skutta efter bollen i repet!
Tjaa repet var bäst! Att hålla i och kampa med, bollen kunde vi nog hoppa.
Carina's godis är en favorit och sådana små Hunters Mini treat. Köttbullar verkara vara alla andra hundars favorit men King är måttligt intresserad.

Idag jobbade vi med platsläggning, inkallning och fritt följ. Det är så kul!!!
Nästa vecka ska jag gå in i kravfas, som kursledaren sa idag att ni kan ställa lite mer krav på era hundar, dom kan! Nästa lördag så ska det inte nosas så i backen... appellplanen är full av godis och naturgodis, harpluttar, så nu King Upp med nosen!!!!

Så hur leker du med din hund?

2 kommentarer:

Jenny Beckman sa...

Luma vill också kampa, vi har en fläta av fleecetyg som jag har gjort som hon gillar jättemycket, även en fårskinnsflärp är god att dra i. Luma verkar inte vara så "hård" i munnen, så det som skall kampas med måste vara mjukt att bita i....

Skogsstjärna sa...

Kasper gillar både mjuka saker typ fårskinn och hårda typ boll/bitgrej i rep. Hemma på tomten har hans favorit blivit en av grannbarnen dissad gammal mjuk skinnfotboll. Den är tillräckligt hård för att jag ska kunna sparka iväg den lite, men tillräckligt mjuk för att han ska kunna bita tag och springa tillbaka med den. Den får han ibland springa till som belöning om han varit bra på promenaden, så spelar vi fotboll eller kastar/sparkar. Ibland får han jaga direkt, ibland får han sitta och vänta först innan han får ta den.