söndag 14 februari 2010

Sommarminne -Vårhopp


Minne av 2009?

Jag var visst trött i går morse, dottern kom in och berättad att "klockan är 9:46 mamma", så det var bara att stappla upp. Barnen skulle på kalas kl 11 som skulle avslutas med pulkaåkning! In med barn & hundar & pulkor & hjälmar i bilen. När barnen var lämnade åkte jag ner till Rålis och promenerade. Det är en speciell känsla att gå längst Riddarfjärden. Lika mäktigt som vattenspegeln är på sommaren lika häftigt är det när allt är vitt, snö & is. Det snöade så allt var vitt, vitt, vitt...

Promenera på isen är ganska populärt!

Vi fortsatte under Västerbron, Stockholms vackraste utsikt högt uppe på bron!??!, och ut på Smedsudden. Stockholm, staden, känns ganska så liten när man ser de olika stadsdelarna ifrån vattenkanten, och man ser så långt Skeppsholmen, Gamla Stan, City, Kungsholmen, Stora o Lilla Essingen, Långholmen, Reimersholme, Fredhäll och Gröndal. Man är en liten prick mitt i allt detta, historiens vingslag känns, allt gammalt i det nya, hur såg det ut innan? Det vackra gamla huset intill Västerbrons fot, vilket läge vid Riddarfjärden innan bron byggdes. Den lite coola restaurangen ute på marinan som helt snöat inne och frusit fast lite huller om buller, allt gammal och nytt i salig blandning.

På Smedsudden satt draken färgglad högt uppe i trädet och påminde om den sommar som varit och gav hopp inför den sommar som kommer! Värme, sol och uddens bad fullpackat på sommaren, vidunderlig utsikt över vattenspegel och öar. Vind och drakar!

Vi promenerade vidare tillbaka under bron och ner i Rålis förbi den upprustade parkleken där barn åkte pulka i långa branta backar och lekte. Parklek är en gammal tradition och det är mysigt med grillplats och fika möjligheter under tak. Det går också att leka, värma sig inne. Det enda som kanske saknas är en sådan där gammal iskarusell, ni vet en pinne med en släde på längst ut, snabb och lite farlig!

Tillbaka till bilen efter en timmes promenad i allt det vita och hem för en snabb fika och lite värme. På med täcken och så ut igen! Bort till pulka backen med kalasbarn. Hämta två glada barn och så promenerade vi hemåt.

En härlig lördag, perfekt promenad väder -5 och snö i luften, ja snö överallt och glada barn & hundar på lång promenader!

Idag ska barnen och jag gå på bio, vi ska se "Grodan & prinsessan"!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Lena sa...

Hallå där

Ja försöker stanna tiden men den rusar av bara attan. Huvaligen snart fem veckor.... Nåja, ska ju ha kvar någon här hemma, känns som liten tröst.

Jo dom är olika små fejs, men det skiljer framför allt individuellt. Generellt sett så har Eskas mindre skallar. Men dom är alla så söta. Ha en underbar vecka.

Bensbytjejerna

Anna Dahl sa...

Härligt med pulka åkning!! Här är man också trött:)) Man behöver sol och vår.Är så trött på all snö.