onsdag 29 juli 2009

Pompe går på tre ben

och har helt klart gjort sig illa ordentligt.

Vi var ute på promenad och mötte en av Pompes "hathundar" en blandning av labrador och västgöta spets, kropp och färg som en labrador men ben som en spets. Den svarta hunden skäller och Pompe skäller och drar och vill fram.... Pompe gillar inte spetsar måste vara ngt med svansen.
Han liksom hatar dom och har alltid gjort.

Resultatet blev höger bakben hålls i luften, direkt efter hundmötet. Jag känner igenom bakben och tass men han säger inget, visar inget tecken på smärta förutom kanske lite på ena klon? Avvaktar tills imorgon och ser vad som händer. Kanske veterinär besök men jag är så rädd för att dom ska säga att tiden hunnit i fatt oss.
Hoppas att han mår bättre imorgon. Tänk hur kan hunden springa runt i skogen i 23 timmar och må bra men ett utfall på en-två sekunder och han går på tre ben?
- attans så snabb han är på tre ben!

2 kommentarer:

Siw, Titus o Elliot sa...

Hej!
Det kan bli som när Titus o Elliot rök ihop för ett par månader sedan. Titus satt med ena frambenet upp i luften. Vägrade stödja på det. Verkade ha jätteont. Vi åkte till Djursjukhuset 10 minuter bort. Vetrinären klämde och bände. Tog en röntgen, hittade inget utom ett mikroskopiskt bett i benet. Titus gick svagt haltande ut från sjukhuset. Nästa dag gick han utan problem. I mattes plånbok saknades det 1800 kr.
Hoppas det går bra med Pompe!

Anna Dahl sa...

vi hoppas att det är som han sträckt sig och han är snart bättre.Har märkt på Folke att nu på äldre dagara är ha mycket känsligare för att tex bara trampa på en tistel.han haltar hela dagen efter det.Han blir lättare halt även när han har kolliderat med någon av de andra hundarna i trädgården under sina idiot lopp som de gör på kvällarna.